Wedstrijdverslag Midden Delflandloop 2005

Door: Leo Boekestijn
Foto's: Carry van AV Waterweg uit Maassluis

Nou nou, dat was me het middagje wel. Het viel inderdaad wel, de hagel en sneeuw èn het was keihard werken voor Dick, Gerard en mezelf. Oorspronkelijk zou ik zondag 6 maart 25 km in Den Briel gaan lopen, maar gelukkig las ik bij toeval op internet dat deze loop afgelast was, vanwege de te verwachten weersomstandigheden. Kon ik toch nog met de mannen meedoen in de Midden Delflandloop. Een halve marathon welke vorig jaar voor het eerst georganiseerd is. Kledingkeuze is zeer belangrijk in de winter. Bij de start was het windstil, zonnetje en temp net boven nul, prachtig wintersportweer dus. ThermoTshirt met hempie eronder zou meer dan voldoende moeten zijn. Eerste stuk van Spoorbrug naar Kwakelweg hadden we nog voor de wind ook, dat was gewoon zweten. Dick ging voor 1.45 uur, Gerard en Leo voor 1.35, omdat trainer Fred dat gezegd had. Dick zagen we dan ook pas weer terug na de finish, rustig lopend had hij z'n doel bereikt. Gerard en Leo liepen eigenlijk gewoon best wel hard. De 1 e 5 km net binnen 22 minuten, daarna stuk tegen wind langs de Vlieten en voor de wind weer op weg naar Maasland, 10 km in 43 minuten. Inmiddels hadden we het bepaald niet warm meer. Gure sneeuwbuien geselden de Lierse Roadrunners, Gerard had geeneens handschoenen aan en die van Leo waren ook snel doorweekt. De 15 km passeerden we in 1 uur 5 minuten. Dit was op het zwaarste stuk, sneeuwstorm tegen langs de Vlieten op weg naar de Kwakelweg. Met z'n tweeën lopen is wel heel stimulerend bemerk je dan. Als de een het even wat minder gaat trekt de ander er gewoon wat harder aan. Vanaf de Kwakelweg was het nog zo'n 3 km richting finish. Nog even doorbijten dus. Vlak voor de spoorbrug werden we nog geconfronteerd met een typisch gevalletje van onderkoeling. Een loper voor ons kreeg het even te kwaad en moest door een wielrenner weer op het goede spoor geholpen worden. Later hoorden we van de betrokkene zelf dat hij toch nog gefinisht was in 1 uur 37 minuten. Dat hij even in de berm ging zitten vond hij niet eens erg, meer baalde die van het feit dat hij z'n PR nu niet verbeterd had…….tja.

Ondertussen deden Gerard en Leo hun uiterste best om Gerard's PR van vorig jaar te evenaren, danwel zelfs te verbeteren. De kou begon echter z'n tol te eisen. De laatste 5 km, van 15 naar 20, daar deden we ineens zomaar 23 minuten over. Tel daarbij nog eens op de ruim 6 minuten over de laatste 1.1 km, dan kom je uit op 1 uur, 34 minuten en 24 seconden. Dat was 18 seconden boven Gerards tijd van vorig jaar, toch treurden wij daar niet om. We waren blij dat we er waren! Snel op weg naar het warme Dorpshuis, waar na één bak koffie om op te warmen het bier op de één of andere manier toch weer prima smaakte.

's Avonds stonden op de site van AV Waterweg alweer de foto's die we Carry hadden zien maken onderweg, het geeft een mooi beeld van de loop waarin we ondanks alles gewoon zijn blijven lachen!


Klik op de foto om te vergroten.

 
MD-loop 2005 MD-loop 2005 MD-loop 2005