Verslag van de Knijnenburgloop 11-6-2006

Zoals de meeste van jullie wel weten lopen Arie en ik elke week nog een extra trainingsrondje om s'maandags het moordende tempo van groep 1 te kunnen blijven volgen.
En daar de Knijnenburgloop in beeld kwam en Gerrit hier nog nooit gelopen had, hadden wij het plan gevat om daar een week van tevoren maar eens het parcours te gaan verkennen. De omstandigheden waren ideaal en op gemak lopend en op tijd wat drinkend kwamen we met een tijd van rond de 1:25 uur over de denkbeeldige finish, onderweg wel de nodige opmerkingen gehoord van: Ben je niet een week te vroeg e.d.
We waren dus vol goede moed over het meedoen van de prestatieloop. Maar op
11 juni waren de omstandigheden drastisch gewijzigd, het was warm, zeer warm. Volgens de organisatie was de temperatuur tijdens de loop rond de 30 graden, wat nu te doen. Besloten werd om toch te gaan lopen en wel te zien waar we uit zouden komen. We starten rustig en na een paar kilometer gingen we over in ons eigen tempo. Ik kwam daar Marja Dukker tegen en we gingen gezamenlijk verder, we liepen van drinkpost naar drinkpost je dronk een flesje en met de spons in de nek ging het verder. De loop bestaat uit 2 ronden dus de eerste keer over de finish moest je je opladen om nog een ronde te lopen, velen zijn op dit punt afgehaakt. Ook Arie kon helaas niet verder. Ik had steeds moeite om het tempo van Marja bij te houden maar het ging toch goed en ook de 2 e ronde werd goed gelopen.
Volgens de organisatie was dit de zwaarste editie van de Knijnenburgloop ooit. Van de 350 gestarte deelnemers haalden er 280 de finish.

Hieronder wat tijden van de Roadrunners die meededen op de 15 km:

Johan Stolze 1.12.33
Henry van der Vegt 1.22.33
Marja Dukker 1.24.15
Gerrit van der Lugt 1.24.17
Marieke van der Staaij 1.39.01
Arie Solleveld nf

En op de 5 km:
Jolanda Boekestijn 26.47
Jeannette van der Lugt 28.42
Marrie Solleveld 31.32

Gretha en Agaath als supporters langs de kant.
Achteraf was het toch een barre ervaring.

Gerrit van der Lugt

 

Klik op de foto om te vergroten.