Wedstrijdverslag Discorvey Run 2003

Door: Leo Boekesteijn

Wie gaat er mee naar Engeland varen?

De Lierse Roadrunners natuurlijk! Voor de vijfde keer waagden de Lierse Roadrunners de oversteek. Dit keer met z'n zessen. Die-hards Frank en Gerard en verder Sjaak, Leo en Aad koppenol met vrouw Marja.

's Ochtends vroeg vertrok we vanaf de sporthal met de feestbus van de bladwijzer. Chauffeur was Fred……. jawel onze trainer, geweldig toch! Fred uitgezwaaid en toen met de Discovery vanuit Hoek van Holland naar Harwich in Engeland. Op de boot konden we lekker wakker worden. En wat bleek, er waren nog honderden andere Nederlandse lopers aan boord. Na de douane gepasseerd te zijn, stonden de dubbeldekkers klaar om ons naar het 'sportcentre' te brengen. Snel omkleden was het devies, want een half uur later werden de lopers al weggeknald, de klap van een vuurpijl was namelijk het startschot . Ruim achthonderd lopers starten op de 'Discovery 10K' zoals dit loopje hier officieel heet. Het licht glooiende parcours was voor de meeste lopers goed te doen.Na de start leidde de route langs de kust, via oud-Harwich weer terug naar de Boulevard. Op de foto van Benarosoft zie je Aad (404) en Leo (167) net het beeld van de Queen-mum op de boulevard passeren. Op zich een lekker loopje, mooi weer, beetje op en neer, maar let op, het venijn zit 'm in de staart. Zigzaggend moest men de laatste kilometer over het cricketveld de finish zien te bereiken. De prestaties van onze Engelandvaarders waren geweldig. Gerard, Sjaak en Frank liepen een tijd in de 40 minuten, terwijl Aad en Leo 'gezellig keuvelend' iets meer dan 50 minuten nodig hadden. Toch hielden zij met deze tijd nog zo'n 230 lopers achter zich. Al met al een knappe prestatie! In de tabel zijn de individuele resultaten af te lezen.

Napraten kon men deze keer in het iets verderop gelegen Ipswich. Hier werd een originele Engelse pub bezocht, na wat 'pints' had iedereen het Engeland-gevoel weer stevig te pakken. Het duurde echter even voordat we de pints te pakken hadden, in Engeland mogen namelijk kinderen de kroeg niet in en laten we er daar nou toch net een van bij hebben in de inmiddels alsmaar groter wordende groep. McDonalds bracht de oplossing! Op naar huis maar weer. Bij de douane moest Leo de inhoud van z'n tas nog laten besnuffelen door een engelse ambtenaar, echt fijn werk voor die man! Op de terugreis ontdekte we de 'Discovery' pas goed! Eten, drinken, dansen en zelfs slapen (wakker worden Leo, we zijn er) bleek mogelijk op deze boot. Bij aankomst in Hoek van Holland stond trainer Fred Govaart al klaar met de 'ballonnenbus van de Bladwijzer om zijn atleten te verwelkomen. Ongetwijfeld zal het volgend jaar weer dunnetjes over gedaan worden. De Engelsen zeggen tenslotte niet voor niets: 'Keep on running'!

Dank zijn we verschuldigd aan Marja voor de verzorging de hele dag en natuurlijk chauffeur voor de dag Fred.

De resultaten:
Gerard Buitelaar 45.03
Sjaak Paauwe 47.43
Frank Theunissen 49.11
Leo Boekestijn 52.31
Aad Koppenol 52.33


Klik op de foto om te vergroten.

Discovery Run 2003
Leo & Aad