Uitslag, foto's en wedstrijdverslag Biesheuvelloop 2005

Onder ideale weersomstandigheden……………

Door: Leo Boekestijn

Biesheuvelloop Maassluis, de Lierse Roadrunners waren erbij!

Zondag, de 23ste januari, de eerste wegwedstrijd van het seizoen. Natuurlijk was ons Lierse loopclub present bij deze door AV Waterweg georganiseerde loop.

Bij veel evenementen hoor je de term 'ijs en weder dienende', veel waarde wordt daar echter nooit aan gehecht. Zeker dit keer deed de organisatie dat wel, want er waren sneeuwstormen voorspeld. Dat is natuurlijk het risico als je een loopevenement midden in de winter organiseert. Zelf zaten wij ‘m natuurlijk ook al dagen te voren te knijpen, want lopen in de kou en sneeuw mag dan avontuurlijk zijn, lekker is anders!Tot ieders verbazing was het echter prachtig loopweer, de zon straalde je tegemoet. Wie was dan iedereen? Leo haalde Fred Dukker op bij de sporthal, daar aangekomen zagen we nog Toon Schenkeveld, Paula, Lia en Johan. In de uitslag stond ook nog Eric van Gijn, maar die hebben niet gezien. Ook niet meer gezien, in de uitslag althans hebben we Johan en Lia, wellicht uitgevallen of over het hoofd gezien, we horen het nog wel.

Wat feiten op een rijtje
Het startpunt van de loop was deze keer vlakbij de wethouder Smithal, namelijk op de Dr Jan Schoutenlaan. Vanaf de start ging men linksaf de Westlandseweg op, richting Westland natuurlijk. Liefst 684 hardloopfanaten durfden de uitdaging wel aan te gaan. De 10 km werd gelopen door 120 deelnemers, terwijl 564 kozen voor de 21,1 km lange halve marathon. De start was gezamenlijk, maar bij Maasdijk aangekomen moesten de lopers van de 10 km zich losmaken uit het lange lint halve marathonlopers.Die gingen namelijk verder richting Oranjepolder, daarna om het Staelduinse bos heen en uiteindelijk weer terug naar Maassluis. Dankzij het vlakke, strakke parcours en het mooie weer werden er mooie tijden gelopen. Alleen het eerste stuk op de Oranjedijk hadden we wat tegenwind, daarna was het vooral genieten.

Ik stukje
Voor mij paste deze loop prima in de voorbereiding op de marathon in Ierland, welke ik eind maart samen met Fred Govaart ga lopen. Diezelfde Fred zei, tussen wat biertjes door, de avond tevoren nog: ‘jij gaat morgen 1.34.00 lopen'. Die's gek dacht ik toen nog. Effe binnen de honderd minuten leek me mooi genoeg. Dat trainer Fred inmiddels wel zicht op het lopen van anderen heeft bleek echter onderweg wel. De 5 onder de 22 minuten, de tien 43 zoveel en op 15 km 1 uur 5 minuten en een beetje, zo hard had ik nog nooit een 15 gelopen. Bij de Oranjesluis zijn we nog aangemoedigd door Fred en Gretha, dat geeft altijd een goed gevoel! Het laatste stuk had Fred zelfs nog een extra service, hij ‘fietste' ons gewoon richting finish. Dankzij een eindsprintje bleef ik zelfs nog binnen de 1 uur 32 minuten. Gechipt enwel stond er uiteindelijk 1.31.59 op de klok. Voor mij een onwaarschijnlijke toptijd, nooit meer wat aan doen is dan je gevoel, meer dan 5 minuten sneller als lang geleden! Ja ja, wat een beetje training al niet vermag…….

Super
Naast de prima organisatie kenmerken door AV Waterweg georganiseerde loopjes zich vooral door een bijzonder snelle en accurate uitslagen èn fotoservice. Carry Wilmink zet niet alleen lopers van de thuisclub op de plaat, maar tracteert met enige regelmaat ook willekeurige deelnemers op een prachtige foto, hebbie ook nog wat om thuis te laten zien! Bij dit verslag vind je hiervan wat voorbeelden.

Toekomstig loopje
Zaterdag 12 februari staat een cross voor 'het goede doel' in het recreatiegebied 'de Wollebrand' op het programma. Naast het feit dat door de Lierse Roadrunners honderden loten zijn verkocht, gaan we natuurlijk ook vooral gezellig lopen op zaterdag de 12 e februari.

De uitslagen:

10 km
Bentvelzen 46:15
Erik van Gijn 47:21

21.1 km
Leo Boekestijn 1:31:59
Toon Schenkeveld 1:34:26
Fred Dukker 1:35:47

onder foto: Fred Dukker heeft de finish in zicht

onder foto: Toon Schenkeveld op de Oranjedijk

onder foto: Langs de Maasdijk, trainer Fred Govaart op de fiets naast Leo Boekestijn


Klik op de foto om te vergroten.

 
Biesheuvelloop 2005 Biesheuvelloop 2005 Biesheuvelloop 2005
 
Biesheuvelloop 2005 Biesheuvelloop 2005