Verslag en uitslag Right Next Door breakfastloop 2004

Door: Leo Boekesteijn

In de vorige eeuw, zo’n 8 jaar geleden, kende ons dorp een heuse ontbijtloop. Deze stond bekend als de Doors breakfastrun. Vanuit het toenmalige eetcafé The Doors organiseerde Sjaak v.d. Ende zijn ontbijtloop. Het eetcafé veranderde in een muziekcafé en gedaan was het met dit voor De Lier unieke loop-eet spektakel. Inmiddels is ook The Doors verleden tijd, Right Next Door kwam er voor in de plaats.
‘Wat goed is komt vanzelf terug’ en zo was er dan ineens weer de ontbijtloop.
Op zondag 16 mei zijn 29 lopers gestart op de 5 en 10 km, die georganiseerd werd door de Lierse Roadrunners. Start en finish waren voor het bekende Lierse café. Het was schitterend weer en de route ging door het mooie gebied tussen de Lier en Maasland. Na afloop stond er een heerlijk ontbijt klaar en konden de deelnemers kijken naar de tijdens de loop gefilmde beelden.
Tot zover zeg maar het officiële gedeelte…..

Nu even hoe het echt was………

Het was schitterend weer om naar het strand te gaan, het was pokkeweer om te lopen. Je zweette je een ongeluk! Later op de zeeeeeer onthullende, zelfs onthutsende videobeelden (Fred Gok, o nee Govaart gaat open en bloot in zijn neusje op zoek naar Otje Supersnotje.) kon je constateren dat de naam van de loop ook al niet correct was. Het was meer een triathlon, waarbij lopen, wandelen, en eten de drie te onderscheidden disciplines waren. Zelf wandel ik tegenwoordig bij sv De Lier dus ik had er niet zo’n moeite mee, maar daarover straks meer.
Je moest overigens nogal wat beslissingen nemen op die bewuste zondag,
• ga je of ga je niet
• 5 of 10 kilometer
• verkleed of niet
• ga je voor dé beker of voor een bekertje water

Je begrijpt, dat voordat al deze vragen beantwoord waren de klok allang 10 uur geslagen had. Even ter informatie mijn beantwoording van de vragen. De dag ervoor had ik al besloten te gaan hoewel, misschien zelfs wel juist omdat het mijn verjaardag was. Direct na het inschrijven werd ik door Fred versierd met schort, feestmuts en button met getal 46. Nou dan is de keus 5 of 10 km ook snel gemaakt…… Dat werd dus de vijf. De laatste vraag hoefde wat mij betreft vooraf niet gesteld te worden, maar ook daarover later meer.
De jarige mocht even na tienen het complete veld wegtoeteren en uiteindelijk zelf als laatste vertrekken.
Met z’n allen gingen we na het tunneltje de spoorbaan op richting Kreekrug. Achter ons rug fietste de cameraman voor de dag, Kees Toets himself, zich in het zweet om al die lopers, wandelaars op video te vereeuwigen.
Voor ons uit fietste Fred en André, hoefde wij tenminste niet op de pijlen te letten. Op de Kreekrug wachtte mij wederom een verrassing. ‘Vijf kilometer’ linksaf zo wist een verklede politieagent te melden, nou zo gezegd zo gedaan dan maar. Loop ik ineens tegen André op, die met z’n fietsie stond te wachten op de 1e, jawel eerste vijf kilometerloper. Bleek dat iedereen voor me op dat moment gewoon de 10 ging lopen/wandelen. Loop je dus opeens op kop van de 1e Lierse ontbijtloop van deze eeuw! Met het gevaar te veranderen in een zoutpilaar (job 5 vers 4 ofzo) onderweg toch maar eens achterom gekeken. Wat ik zag was een fel gevecht om de tweede plaats op het hoofdnummer van deze dag, de 5 km. Bram, Kees en Tim zag ik pas weer toen ze in deze volgorde de finish passeerde. Zelf was ik op dat moment net weer bij positieven, zo’n anderhalve minuut na mijn eigen finish. Vele eerste zullen de laatste zijn (was dat niet psalm 13 vers 4?) gonsde het door mijn hoofd, maar andersom is veel leuker. Als laatste vertrekken en als eerste weer terug zijn. De beker met de gouden oren, wat een kado op je 46 ste verjaardag. Een kado, wat ik niet kado heb gekregen, maar wat wel veel voldoening geeft.
Voldoening, dat is ook wat bij alle deelnemers, naast veel zweet, van de gezichten afdroop. Afdruipen deed er trouwens nog niemand, een smakelijk stevig ontbijt stond ons allen nog te wachten. Eigenlijk is dat toch wel veruit het prettigste gedeelte van een ontbijtloop. De beloning voor je geweldige loop/ wandelprestatie! Tijdens het natafelen werd ik bedolven onder de kado’s en voor de zoveelste keer door Marry flink onderuit gehaald. Dat gebeurde in een toepasselijk toespraakje, waarbij mijn nieuwste hobby, wandelen, zo ongeveer als verraad afgedaan werd ten opzichte van de Lierse Roadrunners. Dat dat op dat moment mij niks deerde, dat lag wellicht nog aan de overwinningsroes…. Uiteindelijk kwam ook het bier nog op tafel, want wie jarig is trakteert!

Tot volgend jaar.

Uitslag 5 km.

1. Leo Boekestijn 23.03 min.
2. Bram van Paassen 24.37 ,,
3. Kees van Paassen 24.38 ,,
4. Tim van Geest 24.39
5. Leen Huisman 25.08 ,,
6. Greet v.d. Ende 26.09 ,,
7. Ineke Binnendijk 27.02 ,,
8. Peter van Luijk 27.19 ,,
9. Leonie Boers 27.41 ,,
10. Marrie Solleveld 27.59 ,,
11. Jeanette v.d. Lugt 29.56 ,,

Uitslag 10 km.
1. Henk Valstar 42.17 min .
2. Hans v. Wensen 44.25 ,,
3. Paul v. Wingerden 46.51 ,,
4. Paula Bentvelzen 48.16 ,,
5. Ger Wennekers 48.17 ,,
6. Jacqueline Keizer 49.19 ,,
7. Henry v.d. Vegt 49.57 ,,
8. Frank Teunissen 50.05 ,,
9. Gerrit Stolze 50.38 ,,
10. Yvonne de Visser 51.29 ,,
11. Gerrit v.d. Lugt 51.34 ,,
12. Yvonne te Have 51.50 ,,
13. Antoinette v.d. Eijk 54.15 ,,
14. Alex Zuiderwijk 55.14 ,,
15. Remco Beekink 56.29 ,,
16. Angelique Valstar 56.57 ,,
17. Arjen v. Duijn 57.00 ,,
18. Arie Solleveld 57.01 ,,

Allemaal gefeliciteerd met jullie prestaties!
Tot volgend jaar!