Hardlopen bij Rob's Health Centre?

Lees je in de krant een advertentie over de RHC loop. Als loper denk je al gauw aan lopen op de loopband, fitness is tenslotte iets wat je goed kunt beoefenen bij Rob. Zaterdag 29 oktober was de datum. Een 3, 5 en 10 km dat waren de te lopen afstanden, echter niet op de loopband, maar gewoon lekker buiten.

Op het bedrijventerrein Leehove in De Lier gaf een meters hoge fles Gatorade sportdrank de startplaats aan. Om 12 uur precies klonk het startschot voor de ruim 50 lopers. Al gauw vormde zich een lang gerekt lint van lopers richting Oude Campseweg. Rechtsaf richting Elsenweg en bij het Liers End wederom rechtsaf het paadje op langs de A20 naar de Hooflaan. Net voordat men linksaf de Hoefweg op moest, stond een drankpost waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Na de Hoefweg nog een rondje Leehove en daar was de klok al. Voor de 5 km lopers was dit het eindpunt, de 10 km lopers moesten nog een ronde lopen voor ook zij konden finishen. Voor alle finishers lag er een mooi T-shirt met de naam van de sportschool klaar. Van de opvallend goed vertegenwoordigde Lierse Roadrunners vielen zowel Cor Lagerwerf als Gerard Buitelaar in de prijzen. Cor pakte de 3 e plaats op de 5 km, terwijl Gerard zelfs 2 e wist te worden op de 10 km.

Na afloop bleef het nog lang gezellig, een 2e RHC loop zal er in 2006 dus best wel komen.

Foto’s: Jeanet v/d Lugt