Wedstrijdverslag Midden Delftland-loop 2004

Door: Fred Dukker

Afgelopen zaterdag 28 februari 2004 werd de Midden Delfland-loop georganiseerd. Deze halve marathon van Schipluiden naar Maasland en weer terug naar Schipluiden werd ter ere van het samengaan van deze twee gemeenten tot gemeente Midden Delfland gehouden. Er waren zo’n 350 lopers op dit “eenmalige” gebeuren afgekomen.

Vanaf de sporthal vertrokken Cor, Fred, Andre en ondergetekende per fiets naar de Dorpshoeve te Schipluiden alwaar kon worden ingeschreven voor 6 euro en worden omgekleed. Vervolgens werd in de kantine nog even TV gekeken naar de schaatswedstrijd te Heerenveen. Er waren inmiddels ook al wat andere Road Runners gearriveerd. Gezamenlijk werd er ingelopen bij zonnige omstandigheden.
Om half twee klonk het startsignaal. Het traject was gelukkig weer sneeuwvrij, want er was de voorbije dagen behoorlijk wat van dit witte spul gevallen. Henk ging er al vroeg met behoorlijke vaart vandoor. Fred en Fred bleven bij elkaar en merkten bij het 5 km punt dat het behoorlijk rap ging. Na de Kwakelweg kwam een tegenwind stuk naar de Vlaardingse vaart. Ook hier ging het nog goed, maar er werd toch besloten de versnelling een tandje te verlagen. Terug bij de drankpost, waar we 3 keer langs moesten kwamen we weer voor de wind. Na het hertenkamp in Maasland was Fred G. afgehaakt en kwam Gerard langszij met behoorlijke vaart.
In het dorp van Maasland werden we door verschillende toeschouwers aangemoedigd. Daar stond ook een klok. Waarschijnlijk het 12 km punt. Hierna kwam een saai tegenwind stuk langs de vliet naar het Bommeer. Hier hadden vele lopers het zwaar. Greta moedigde ons aan en had water voor de dorstige lopers onder ons. Ook Arie vd Berg zagen we aanmoedigingen geven.
De laatste 3 km werden op het tandvlees uitgelopen en na de finish konden we ons tegoed doen aan sinasappels en bananen. Na het douchen werd er in de kantine nog een lekker pilsje gedronken met elkaar en nagepraat. Op de terugweg werd in het zonnetje op de stoep even een patatje naar binnen gewerkt en merkte Fred (de trainer) op dat dit zijn slechtste halve marathon aller tijden was.

Hieronder de tijden :

Henk 1:30:14 PR!!!!!!!
Gerard 1:34:00 PR!!!!!!!
Erik 1:36:58 PR!!!!!!!
Fred D 1:38:26
Fred G 1:40:56
Sjors 1:42:14
Cor 1:43:57
Andre 1:43:58