De Lierse Roadrunners

Al een aantal jaren kun je in De Lier terecht voor een rondje hardlopen. Niets bijzonders toch? Miljoenen mensen joggen. Jong en oud draven wekelijks een of meer keer per week over Nederlandse wegen. Hardlopen is een sport die je gemakkelijk altijd en overal kunt beoefenen. Toch valt het niet mee om er in je eentje aan te beginnen. Vaak ben je de eerste keer na een paar minuten buiten adem en hoe dan verder?

Hardlopen is net als vele andere sporten blessuregevoelig en wie nooit of jaren niets aan sport heeft gedaan loopt gezondheidsrisico's. Hardlopen moet je verantwoord opbouwen. Welnu, dat kan in De Lier. In De Lier zijn de Lierse Roadrunners actief.

In de gevarieerde trainingen wordt aandacht geschonken aan een verantwoorde warming-up en cooling-down met rek- en lichaamsoefeningen. Ook is er aandacht voor looptechniek. Vaak zijn er trainingen in spelvorm. Plezier in het lopen staat dan ook voorop.

De loopgroep is actief op maandagavond. De training van 19.30 uur tot +/- 20.45 uur. Verzamel- en vertrekpunt is de kantine van sporthal Vreeloo. In de zomeravonden wordt om de week ook op een andere locatie getraind (bos en duin). De lopers ontvangen hiervoor een programma.

De groep wordt begeleid door Rob van Noordt, email: noordt9@caiway.nl
De trainingen worden gegeven door Rob van Noordt en bij afwezigheid door Arie, Arie en Wim.

Wie denkt: "Nu moet ik toch eens wat gaan doen", kan dus overwegen de loopschoenen aan te trekken. Plezierige effecten zijn:

  • een betere lichamelijke conditie
  • meer soepelheid en kracht
  • minder stress
  • een betere gezondheid
  • wat minder kilo's
  • een stuk gezelligheid

Dus voor loopplezier in De Lier: Lierse Roadrunners